PEKTYNA CYTRUSOWO JABŁKOWA 50 GPEKTYNA CYTRUSOWO JABŁKOWA 1:1 DO DŹEMÓW, POWIDEŁ ORAZ DO ŹELOWANIA OWOCÓW.Pektyna otrzymywana z owoców cytrusowych i jabłek.W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy.Pektyna to naturalny środek żelujący do dżemów owocowych, galaretek, soków owocowych, marmolady, powideł, a także nadzień w wyrobach cukierniczych. Może być również stosowana do koktajli mlecznych, napojów owocowych oraz koncentratów pomidorowych, ketchupów itp. Do owoców gotowanych z dodatkiem pektyny cukier dodajemy gdy owoce są całkowicie miękkie przed końcem gotowania. Pektyna zawiera błonnik, który zaliczany jest do grupy błonników rozpuszczalnych. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Pektynę rozpuścić w wodzie o temperaturze 60 Club wymieszać z 1/2 szklanki cukru i dodaćdo dżemu przed końcem gotowania. Zaleca sięstosować 8-18 g pektyny na 1 kg owoców oraz 1 kg cukru. Moc żelowania zależy od rodzaju owoców.Dla wzmocnienia żelowania można dodać od 1 do 4 g tradycyjnego kwasku cytrynowego lub naturalnego kwasku z owoców pigwy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.