Strona główna » Przyprawy » PRZYPRAWY JEDNORODNE » LIŚCIE LAUROWYE CAŁE 10 G SUPER JAKOŚĆ
Kontakt
  • ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O. ul. nasienna 8 Łódź
  • hurtownia stacjonarna ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O.
    NIP: 947-198-30-99
  • E-mail:bok@bioprzyprawy.pl
  • Telefon+48 783 900 500
    +48 603 884 060
    +48 603 747 100
  • Godziny działania sklepuSklep OLD FARM ul. Nasienna 8 Łódź otwarty pon-pt 8.00 - 18.00, w soboty 9.00 - 14.00
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
LIŚCIE LAUROWYE CAŁE 10 G SUPER JAKOŚĆ

LIŚCIE LAUROWYE CAŁE 10 G SUPER JAKOŚĆ

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 10,80 zł

Numer katalogowy: SPR096-010

Kod producenta: SPR096-010

Kod EAN: 5901289446051

Stan produktu: Nowy

Cena: 5,44 zł

( 0,54 zł / 1 g)

Ilość: szt
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
LIŚCIE LAUROWE CAŁE 10 G 

kod ean: 5901289446051

nazwa łacińska: 

kraj pochodzenia: Turcja

opakowanie: dekoracyjna torebka z opisem produktu

Liść laurowy to ziele używane niemalże w każdym polskim domu. Nie tylko dodaje on potrawom smaku, ale posiada także wiele zastosowań zdrowotnych. 
Przed podaniem dania w którym były liście laurowe nalezy je usunąć.

Dlaczego powinniśmy usuwać liscie z potraw ?
 Liście laurowe są bardzo sztywne, a ich krawędzie są ostre. W przypadku połknięcia istnieje ryzyko zadławienia. Jest to główny powód, dla którego powinniśmy wyjmować liście laurowe przed podaniem potrawy. Gotowanie w żadnym stopniu nie zmienia ich struktury. Liście laurowe nadal będą sztywne i ostre. W związku z tym nie zaleca się również miażdżenia liści przed dodaniem przygotowywanego wywaru, pokruszone liście będą jedynie dużo trudniejsze do usunięcia. Jeśli przypadkowo trafimy kawałek liścia laurowego, najlepiej usunąć go z potrawy.
Liście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak
również do poprawiania smaku zup takich jak rosół, ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także
do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny. Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych ,mięsnych,rybnych i grzybów. Liście są doskonałym dodatkiem do sosów,
gulaszy,gotowanych ryb i galaret. Stosuje się je także do peklowania mięsa i
aromatyzowania potraw duszonych i pieczonych. Liście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni.
Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak również do poprawiania smaku zup takich jak rosół,
ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny.
Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych ,mięsnych,rybnych i grzybów.
Liście są doskonałym dodatkiem do sosów, gulaszy,gotowanych ryb i galaret.
Stosuje się je także do peklowania mięsa i aromatyzowania potraw duszonych i pieczonych.
Liście laurowe dodaje się na początku gotowania a przed podaniem potrawy należy je usunąć aby danie nie nabrało gorzkiego smaku.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
PIEPRZ KOLOROWY ZIARNO 20 G
szt Do koszyka
IMBIR KANDYZOWANY 1 KG
kg Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu