Strona główna » Przyprawy » PRZYPRAWY LUZEM » LIŚĆ LAUROWY CAŁE LIŚCIE 1 KG SUSZONE LIŚCIE LAUROWE
Kontakt
  • ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O. ul. nasienna 8 Łódź
  • hurtownia stacjonarna ECO FARMA POLSKA SP. Z O.O.
    NIP: 947-198-30-99
  • E-mail:bok@bioprzyprawy.pl
  • Telefon+48 783 900 500
    +48 603 884 060
    +48 603 747 100
  • Godziny działania sklepuSklep OLD FARM ul. Nasienna 8 Łódź otwarty pon-pt 8.00 - 18.00, w soboty 9.00 - 14.00
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
LIŚĆ LAUROWY CAŁE LIŚCIE 1 KG SUSZONE LIŚCIE LAUROWE

LIŚĆ LAUROWY CAŁE LIŚCIE 1 KG SUSZONE LIŚCIE LAUROWE

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 10,80 zł

Numer katalogowy: SPR096

Kod producenta: SPR096KG

Stan produktu: Nowy

Cena: 32,50 zł

Ilość: kg
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
LIŚCIE LAUROWE CAŁE 1 KG


kraj pochodzenia: Turcja

opakowanie: torba z opisem produktu

Liść laurowy to ziele używane niemalże w każdym polskim domu. Nie tylko dodaje on potrawom smaku, ale posiada także wiele zastosowań zdrowotnych. 
Przed podaniem dania w którym były liście laurowe nalezy je usunąć.

Dlaczego powinniśmy usuwać liscie z potraw ?
 Liście laurowe są bardzo sztywne, a ich krawędzie są ostre. W przypadku połknięcia istnieje ryzyko zadławienia. Jest to główny powód, dla którego powinniśmy wyjmować liście laurowe przed podaniem potrawy. Gotowanie w żadnym stopniu nie zmienia ich struktury. Liście laurowe nadal będą sztywne i ostre. W związku z tym nie zaleca się również miażdżenia liści przed dodaniem przygotowywanego wywaru, pokruszone liście będą jedynie dużo trudniejsze do usunięcia. Jeśli przypadkowo trafimy kawałek liścia laurowego, najlepiej usunąć go z potrawy.
Liście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak
również do poprawiania smaku zup takich jak rosół, ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także
do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny. Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych ,mięsnych,rybnych i grzybów. Liście są doskonałym dodatkiem do sosów,
gulaszy,gotowanych ryb i galaret. Stosuje się je także do peklowania mięsa i
aromatyzowania potraw duszonych i pieczonych. Liście laurowe mają szerokie zastosowanie w kuchni.
Od dawna stosuje się je do potraw o silnym smaku jak również do poprawiania smaku zup takich jak rosół,
ziemniaczana, kapuśniak, fasolowa, żurek,flaki a także do potraw mięsnych zwłaszcza z wołowiny i dziczyzny.
Są niezastąpionym składnikiem marynat warzywnych ,mięsnych,rybnych i grzybów.
Liście są doskonałym dodatkiem do sosów, gulaszy,gotowanych ryb i galaret.
Stosuje się je także do peklowania mięsa i aromatyzowania potraw duszonych i pieczonych.
Liście laurowe dodaje się na początku gotowania a przed podaniem potrawy należy je usunąć aby danie nie nabrało gorzkiego smaku.

Wszystkie nasze produkty posiadają certyfikaty oraz karty produktu.
pochodzą od sprawdzonych Dostawców.

Długa data przydatności do spożycia umieszczona na opakowaniu każdego produktu.

Przechowywanie: suche, chłodne, zacienione miejsce, najlepiej przechowywać w zamkniętych i szczelnych pojemnikach.


Jesteśmy bezpośrednim importerem przypraw, orzechów i bakali

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
CURRY OF DELHI MIESZ. PRZYPR.
kg Do koszyka
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu